fbpx

yks üçüncü kez değişti

Sayın Veliler, Eğitimciler ve Sevgili Gençler,

Öncelikle Tüm Dahi Ders Evi Takipçilerimize Merhaba,

Bu konuda gerçekten son yazı olacağına sizler gibi bizlerde inanmak istiyoruz. YÖK son bir ay içinde üçüncü kez YKS ‘de değişikliğe gitti. Fakat bizler eğitimci olarak yapılan her değişikliği inceliyor, Dahi gençlerimize en verimli şekilde geri dönüşler oluşturmaya çalışıyoruz. Sistemin son halini inceleyecek olursak; bildiğiniz üzere 40 Türkçe, 40 Matematik sorusundan oluşan 1. oturum TYT sınavına 20 Fen Bilimleri sorusu (7 Fizik ,7 Kimya ,6 Biyoloji ), 20 Sosyal Bilimler sorusu ( 5 Felsefe, 5 Coğrafya, 5 Tarih, 5 Din Kültürü ) eklendi.

Son durumda 120 soru ve 135 dakika şeklinde oldu. 2.Oturum sınavının içerik soru sayısı-süresi v.b konularında değişiklik yok. Fakat aynı gün içerisinde iki oturumdan oluşan sınav, Cumartesi-Pazar sabahına 1’er oturum şeklinde değiştirildi. Yani TYT 23 Haziran Cumartesi sabahı, 2.oturum YKS ise 24 Haziran Pazar sabahına alındı.

Sınav başvuruları yine önceki gibi Mart ayı içerisinde başlayacak.

Dil sınavında her hangi bir değişiklik yok. 80 sorudan oluşan Dil sınavı 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra uygulanacak.
En doğru çalışma yöntemlerini, bireysel uygulayarak başarıya ulaşmak TYT,YKS hazırlıkta en çok dikkat ettiğimiz hususlardandır. Dahi Ders Evi Takipçileri, TYT-YKS Kursu güncel bilgilendirmelerimiz devam edecek. Bizleri takip etmeye devam edin.

Esenlikle Kalın,
Sevgiler

Başak Akarsu Çelik
Kimya Öğretmeni

2025 YKS ve 2025 LGS Hazırlık
Kursumuz 16 Temmuzda Başlıyor.
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Liselerimizle Yeni Kampüsümüzdeyiz
11. Sınıf TYT Derslerine Başladık
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Dahi Ders Evi; uzun soluklu sınav dönemi içerisinde hem butik kurs eğitimi,
hem de bireysel özel ders seçenekleri ile öğrencilerin yanında yer almaktadır.

HEMEN BİLGİ AL

Sosyal Medya

8. 9. ve 10. Sınıf TYT-AYT ders notları paylaşımları burada!.

Başarının altın kuralı “düzenli ve verimli” çalışmaktır.