fbpx

yks 2019 giriş belgeleri yayımlandı !

YKS 2019 Giriş Belgeleri Yayımlandı !

Büyük bir heyecanla beklenilen 2019 YKS ( Yükseköğretim Kurumları Sınavı ) giriş yerleri geçtiğimiz günlerde açıklandı. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek.

TYT Sınavı

YKS 1. oturumu olarak da bilinen Temel Yeterlilik Testi 15 Haziran 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 10:15’te başlayacak olan 135 dakikalık sınavda adayların temel yeterlilik bilgileri test edilecek. TYT’de; Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır.

AYT Sınavı

YKS’nin 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi ise 16 Haziran 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu sınav da aynı TYT gibi saat 10:15’te başlayacak. 180 dakikalık sınavda adayların alan yeterlilik bilgileri test edilecek. AYT’de adaylara, Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ile Fen Bilimleri testlerinden oluşan bir kitapçık verilecektir. AYT’de adaylar, hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplayacaklardır. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT Sınavı

YKS 2019’un 3. ve son oturumu Yabancı Dil Testi de 16 Haziran 2019 Pazar günü saat 15:45’te yapılacak. 120 dakikalık sınavda adayların alan yabancı dil bilgileri test edilecek. YDT, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya, başvuruda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

Giriş belgenize ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayın.

ais.osym.gov.tr

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenciler, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sınav saatinden en az yarım saat önce fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen binada hazır bulunacak. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Adaylar sınavda, öğretim programları kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen, okullara bildirilen ve kamuoyuna duyurulan “(ÖSYM Tarafından 2019 Yılında Gerçekleştirilecek TYT ve AYT Sınavlarına Esas) Ortak Derslere Ait Kazanım ve Açıklamalar”daki konu, kazanım ve açıklamalardan sorumlu olacaklardır.

SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan yüksek öğretim programlarına girmek isteyen adayların, TYT’ye ek olarak 2019-AYT ve/veya 2019-YDT’ye de girmeleri ve tercih edecekleri yüksek öğretim programları için gerekli olan testleri cevaplamaları zorunludur.

Tüm sınavların sonuçları ise 18 Temmuz’da ÖSYM tarafından açıklanacak

Kaynak: Sabah Gazetesi

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.

Dahi Ders Evi

2025 YKS ve 2025 LGS Hazırlık
Kursumuz 16 Temmuzda Başlıyor.
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Liselerimizle Yeni Kampüsümüzdeyiz
11. Sınıf TYT Derslerine Başladık
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Dahi Ders Evi; uzun soluklu sınav dönemi içerisinde hem butik kurs eğitimi,
hem de bireysel özel ders seçenekleri ile öğrencilerin yanında yer almaktadır.

HEMEN BİLGİ AL

Sosyal Medya

8. 9. ve 10. Sınıf TYT-AYT ders notları paylaşımları burada!.

Başarının altın kuralı “düzenli ve verimli” çalışmaktır.