fbpx

ygs-lys sistem değişikliği

Sayın Veliler ,Eğitimciler ve Sevgili Gençler .

Yaz aylarından beri oturtmaya çalıştığımız YGS-LYS düzeni an itibariyle değişikliğe girme sürecine başladı .

2011 yılından beri uygulanan bu sitemde ,YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ) olarak isimlendirilen,sene ortasında uygulanan 160 soruluk4 bölüm ( Türkçe-Fen Bilimleri -Sosyal Bilimler – Temel Matematik )’ den oluşuyordu .Ayrıca bu sınavda herhangi bir YGS puanından 180 veya daha fazla alan adaylar yani sizler isterseniz , LYS ( Lisans Yerleştirme Sınavı ) ‘ ye dahil oluyordunuz .Burada da hangi alana yönelmek istiyorsanız o alanın testlerine katılıyor ve aldığınız puan – sıralamaya tercih yapıyordunuz .

Peki ne oldu da her şey düzene girmiş , sisteme alışmışız derken ,ansızın karşımıza yeni bir sistem getirmek istediler .Taslak olan programa göre ,YGS-LYS ayrımı artık olmayacak ve tek sınav haline gelecek .Bu sınav da senede bir kez sene sonunda uygulanacak fakat müfredat olarak değişim şuan için gözükmüyor yani MEB ( Milli Eğitim Bakanlığı )idaresinde sorumlu olunan ders ve konular aynen devam ediyor . Sadece Bakan Bey ‘ in dediği üzere Türkçe ve Matematik sorularının kat sayısı artacak .Ayrı ayrı hesaplanan puan türleri de ortadan kalkacak .Yani sadece TM-TS- MF-ve Dil puanı olmak üzere 4 puan türü hesaplanacak ve bu yıl itibariyle uygulanmaya başlayacak.

Tabi’ ki şunu’ da eklemek istiyorum , bu anlattıklarım sadece Sayın Bakan ‘ın taslak olarak bize sunduklarından ibaret. Yani bu sistemin MEB -YÖK- ÖSYM işbirliğince tam şeklini ne zaman alacağı belli değil .Sizler bizi takipte kalın .Sınav sistemi netleştiğinde yeniden açıklamada bulunacağız.

Siz Değerli vatandaşlarımıza yol göstermeye devam edeceğiz .

SEVGİLER

2025 YKS ve 2025 LGS Hazırlık
Kursumuz 16 Temmuzda Başlıyor.
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Liselerimizle Yeni Kampüsümüzdeyiz
11. Sınıf TYT Derslerine Başladık
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Dahi Ders Evi; uzun soluklu sınav dönemi içerisinde hem butik kurs eğitimi,
hem de bireysel özel ders seçenekleri ile öğrencilerin yanında yer almaktadır.

HEMEN BİLGİ AL

Sosyal Medya

8. 9. ve 10. Sınıf TYT-AYT ders notları paylaşımları burada!.

Başarının altın kuralı “düzenli ve verimli” çalışmaktır.