fbpx

yeni üniversite sınav sistemi

Sayın Veliler- Eğitime Gönül verenler ve Sevgili Öğrenciler

Daha önce Üniversite sınav sisteminin değişimi konusunda ilk sinyalleri Dahi Ders Evi olarak ifade etmiştik. Artık net olaarak bilinen ve bu sene uygulanacağı kesin olan bir sınav sistemimiz var.

Sınav başvuruları mart ayı itibariyle başlıyor .Sınavın yeni adı YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı ) ve sınavın müfredatı daha önceki sınav müfredatları ile aynı , değişiklik yok.

Sınav Ramazan Bayramı sonrası, 23-24 Haziran 2018′ gerçekleşecek. Sınav saat 10:00 ‘ da başlıyor ve geçen sene uygulanan 09:45 kuralı kaldırılıyor. İçerik ve uygulamada
ise 2 oturumdan oluşan YKS ‘nin 1. oturumunda 40 TÜRKÇE , 40 MATEMATİK Sorusu var ve 90 dakikadır. Yani Meslek Lisesi öğrenciside olsa, Anadolu yada Fen Liseleride olsa bu sınava girmek zorunda .Sınav sonucu alınan puan önemli çünki 150 ve üzeri olanlar açıköğretim , 180 ve üzeri olanlar ise öğleden sonraki 2. oturuma katılıp ,lisans proğramları tercih edebilir.

Ayrıca bu sene tanınan hak doğrultusunda 200 ve üzeri puan alanlar , aldıkları puanı tercihyapmadıkları koşulda bir sonraki sene kullanabiliyor ve bu sınavın % 40 ‘ ı öğleden sonra ‘ ki sınava eklenecek.

Cumartesi öğleden sonra uygulanacak 2. oturumda ise Türk Dili Edebiyat , Matematik , Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri Sınavları olacak .Öğleden sonraki bu oturumda 40×4=160 soru olacak toplamda ve hepside aynı sınav kitapcığının üzerinde olup , tüm adaylara dağıtılacak .Toplam süre ise 180 dk. ‘ dır .Her puan türünde etkiler farklı olacaktır. Şöyleki ;

Sayısalda – Matematik – Fen Testleri ( % 50 – %50 )
Eşit Ağırlık – Edebiyat – Sosyal Bilimleri 1 + Matematik ( % 50- % 50 )
Sözel – Edebiyat -Sosyal Bilimleri 1 + Sosyal Bilimler 2 ( % 50 – % 50 )

ve alınan puanın % 60 ‘ı toplam puan hesabında eklenecektir .Dil sınavı ise pazar günü gerçekleşecek ve 80 sorudan oluşacak. Onlarda ilk oturum sınavına katılmak zorunda.

Ayrıca hatırlatma olarak ;

Orta Öğretim puanında hesaplama aynen devam ediyor.

Meslek Lisesi ek puan katılımı devam ediyor.

Özel yetenekle öğrenci olan programlarda ise TYT yani ilk oturum sınavından en az 150 puan gerekiyor.

Evet ,Sevgili Dahi Ders takipcileri son sınav sistemini sizlere duyurmuş olduk. Bundan sonra herhangi bir değişiklik olacağını düşünmüyoruz ama olursa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Esenlikle Kalınız
Sevgiler
Başak Akarsu Çelik
Kimya Öğretmeni

2025 YKS ve 2025 LGS Hazırlık
Kursumuz 16 Temmuzda Başlıyor.
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Liselerimizle Yeni Kampüsümüzdeyiz
11. Sınıf TYT Derslerine Başladık
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Dahi Ders Evi; uzun soluklu sınav dönemi içerisinde hem butik kurs eğitimi,
hem de bireysel özel ders seçenekleri ile öğrencilerin yanında yer almaktadır.

HEMEN BİLGİ AL

Sosyal Medya

8. 9. ve 10. Sınıf TYT-AYT ders notları paylaşımları burada!.

Başarının altın kuralı “düzenli ve verimli” çalışmaktır.