fbpx

sınav sürecinde motivasyon

Sınav Sürecinde Motivasyon

Sevgili gençler biliyoruz ki heyecan dorukta, kaygılısınız, meraktasınız fakat şunu bilmelisiniz ki hiçbir şey sizden önemli değil. Sınavlardan alacağınız notları arttırmak için belirli taktikleri uygularsanız yüksek notlar alıp takdir ve  teşekkür belgeleriyle sene sonu eve mutlu döneceksiniz. Okulda derslerinizi dinledikten sonra Dahi Ders Evi‘ne gelip işlediğiniz konuları danışman öğretmenlerinize sorarak birebir konu anlatımı alıp konuyu iyice öğrenmiş olacağınızdan eminiz ve sizde emin olmalısınız.

Sınav haftası önceden tekrarını yaptığınız konuları okuduğunuz zaman “ben bunu zaten biliyorum” diyeceksiniz ve o zaman Dahi Ders Evi olarak size vereceğimiz testlerle birlikte bilgilerinizi pekiştirip daha iyi sonuçlar alacaksınız. Sadece okul notları içinde değil böyle her zaman tekrarlar yapıp alışkanlık haline getirdiğiniz zaman LKS – LGS ( TEOG ) , TYT – YKS’ye çalışırken de konu kolaylığından rahatlıkla iyi puanlar alarak istediğiniz lise, üniversiteye yerleşebileceksiniz.

TYT – YKS sınavına çalışmayıp daha çok zaman var diyen adaylar için ve ya kazanamıycamiye düşünen öğrencilerimiz çoktan ders çalışmayı bırakmış durumda.

İstekleriniz asla moralinizi bozmasın ve hedeflerinize her zaman istediğiniz işe odaklanarak yapın bu size moral verecek ve daha iyi sonuçlar almanıza yol açacak. Hedefleriniz ne ulaşabileceğinizin altında olup sizi dersleri boşlamaya yöneltsin ne de ulaşamayacağınız kadar yüksek olsun. Yorgunluk öğrenmeyi zorlaştırır. Yorgun hissedeceğiniz aktivitelerden uzak durun ve düzenli bir şekilde uykunuzu alın ki öğrenmeye açık bir zihniniz olsun.

Belirlediğiniz hedeflerden şaşmayın. Siz bu süreçteyken çevreniz size farklı işler önerebilir kimseye kulak asmadan sizin için en doğru fikir ile ilgilenin. Ders ortamınızı nasıl rahat edecekseniz öyle ayarlayın, rahat edemediğiniz bir ortamda ders çalışmak oldukça zordur.

Çevreniz sen bunu kazanamazsın derlerse aldırış etmeyin, kimse sizin kapasitenizi küçük göremez. Hepiniz akıllı ve bir o kadar çalışkan öğrencilersiniz. Asla yılmayın ve sonuna kadar mücadele edin. Eğer olmuyorsa bir sonraki sene tekrar deneyin. Elbet başaracaksınız ve başardığınızda da çok mutlu olacaksınız pes etmek yok her zaman yola devam.

Şimdi size PUKÖ döngüsünden bahsetmek istiyorum.

( Planla – Uygula – Kontrol Et – Önlem Al )

( Planla – Uygula – Kontrol Et – Önlem Al )

Planla

Uygulama

Kontrol Et

Önlem Al

Nelson Mendela’nın bununla ilgili çok güzel bir sözü var; “Hayata geçirene kadar her şey imkansız gözükür”.

Bu zorlu yolculukta tüm çocuklara başarılar diliyoruz. Dahi Ders Evi olarak her zaman sizin en iyi yerlere gelmeniz için uzman kadromuzla eğitim vermekten gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız, iyi ki bizimle çalışmayı seviyorsunuz..

Herkese bol çalışmalar, sizlere güveniyoruz.

Dahi Ders Evi / Beylikdüzü
info@dahidersevi.com – 0212 876 76 12

2025 YKS ve 2025 LGS Hazırlık
Kursumuz 16 Temmuzda Başlıyor.
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Liselerimizle Yeni Kampüsümüzdeyiz
11. Sınıf TYT Derslerine Başladık
Sen de Hemen Aramıza Katıl

Dahi Ders Evi; uzun soluklu sınav dönemi içerisinde hem butik kurs eğitimi,
hem de bireysel özel ders seçenekleri ile öğrencilerin yanında yer almaktadır.

HEMEN BİLGİ AL

Sosyal Medya

8. 9. ve 10. Sınıf TYT-AYT ders notları paylaşımları burada!.

Başarının altın kuralı “düzenli ve verimli” çalışmaktır.